Cumhıurbaşkanı Erdoğan kabine 19 Ocak'ta toplayacak

Güncelleme Tarihi:

Cumhıurbaşkanı Erdoğan kabine 19 Ocakta toplayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 14:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine'nin 19 Ocak’ta Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan Türk-İş’e yaptığı ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yaparak, "Bundan kimse rahatsız olmasın. Hükümetle Beştepe’nin farklı olması bize farklı tavır sergileyenleri sevindirebilir. Çok güzel bir çalışma olacağı inancındayım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ TAMAMI

Erdoğan gazetecilerin sorularına şu cevapları verdi:

Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmenize yönelik eleştirilere ne diyorsunuz. Sayın Arınç'ın sözleri hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bakanlar Kurulu’na ne zaman başkanlık yapacaksınız?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’nın çizmiş olduğu çerçeveler içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası rastgele bir kasaba devleti değildir. 16 devletle teşekkül etmiş bir cumhuriyettir. Şu anda bir anayasamız var ve bu anayasada cumhurbaşkanın yetkileri belirlenmiştir.
Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak seçimler öncesinde ben şu ifadeyi sıkça kullanmışımdır: ‘Anayasanın verdiği yetkiler neyse ben sonuna kadar kullanırım’ demişimdir.

Cumhıurbaşkanı Erdoğan kabine 19 Ocakta toplayacak
DAVUTOĞLU: 5 OCAK'TA ÖYLE BİR TOPLANTI YOK

Haberin Devamı

2014’ü ve 2015 ile geleceği cumhurbaşkanı olarak bakanlar kurulunu Anayasanın hükmü başkanlık eder gerekli gördüğü hallerde toplar. Bu hükümdür.
Ve sayın başbakanla da bunu görüştük. Binali Bey’in böyle bir tarih verip vermediği konusunda, kendisi gerçi böyle bir tarih vermedim diyor ama, biz sayın Başbakanla da bu konuyu görüşüp ayın 19’unda bakanlar kurulunu Beştepe’de toplayacağım ve orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim.

Bunun dışındaki şeylerde de, Cumhurbaşkanlığı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır ve bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır.
Ama cumhurbaşkanına birileri vesayet kurmaya kalkarsa, hatırlarsınız yine seçim öncesi ben alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağımı da söylemiştim.
Dolayısıyla böyle vesayetlerle hareket eden birisi de değilim. Tam aksine hükümetiyle uyum içinde olan, hükümetine güç katmaya çalışan, çünkü hükümetimizin başarılı olması, şahsımın başarılı olması anlamına gelmez.

ARINÇ: ZAMANINDA KULLANMASINI BİLİYOR
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesine ilişkin, “Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı gerekli görürse Bakanlar Kurulu’na başkanlık edebilir. Ben inanıyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız bu yetkisini zamanında ve kararında kullanmasını hepimizden daha iyi biliyor” dedi.

Tam aksine ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması anlamına gelir ki, bizim bakanlar kurulumuz ile bu şekildeki bu belli aralıklarla olabilir, zaman zaman olur bu tür bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin. Çünkü bu bir rahatsızlık vesilesi değil tam aksine birlikte gelişmeleri değerlendirme ve nasıl adımlar atabiliriz bunları konuşma…
Yani hükümetle Beştepe’nin veyahut da Cumhurbaşkanının kopuk olması bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirebilir. Biz onları pek sevindirme niyetinde değiliz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!